PROGRAMMA

Hieronder vindt u het programma van de Belgische XPOfleet Management Day.
Alle presentaties gaan door in het Nederlands tenzij anders is aangegeven.

9.00

Ontvangst

9.30

Welkom

9.40

XPOfleet 5.1

What’s New & What’s Next

Vanaf het begin van XPOfleet is het de visie geweest te luisteren naar de vragen van de gebruikers en deze ook te implementeren. We lichten tijdens deze sessie dan ook al een puntje van de sluier op over XPOfleet 5.x die meer dan ooit aansluit bij de snel veranderende werkomgevingen en de uitdagingen van morgen inzake mobiliteit, cafetaria plan opvolging en vergroening van het park.

Als moderne, trendsettende en onafhankelijke marktleider tonen we graag hoe we deze elementen steeds weer optimaal op elkaar weten af stemmen.

10.30

Koffiebreak

10.50

Uw wagenpark (deels) elektrisch?

Kiest uw organisatie voor elektrisch en doet u dat om de juiste redenen? Hoe neemt u elektrische wagens op in uw car policy? Wie wel en wie niet een elektrische wagens? Laden en bestuurders sensibilisering… Nu België ook klaar lijkt te zijn voor elektrisch vervoer delen Peter Franken en Jeroen van der Rijst hun jaren lange praktijk ervaring die ze hebben opgedaan bij het introduceren van elektrische voertuigen in Nederlandse vloten en spiegelen dit met de situatie in België.

11.20

Jaguar Land-Rover Fleet

11.50

Panelgesprek

‘Social and electrified mobility’

Mobiliteit mag tegenwoordig niet meer ontbreken in de woordenboek van een fleet manager.
In het panelgesprek ‘social and electrified mobility’ zullen enkele ervaringsdeskundigen verhalen uit de praktijk met ons delen omtrent mobiliteit en het ‘vergroenen’ van het wagenpark. Zo belichten we zowel de voordelen als de aandachtspunten én bovendien dient er ook wel iets gezegd te worden omtrent de zakelijke maar ook de maatschappelijke belangen ervan. Kortom: voldoende gespreksstof dat kan leiden tot nieuwe initiatieven.

12.30

Lunch en marktbezoek

13.30

XPOfleet Mobiliteit / cafetariaplanning

Spreker: Arnoud Oortwijk

Mobiliteitsbeheer, na jaren niet meer dan een ‘buzz word’ nu eindelijk realiteit. Overheden passen de wet en regelgeving aan en werkgevers doen hun duit in het zakje om de werknemers gelukkig te houden en de files te verminderen. XPOfleet volgt deze ontwikkelingen al jaren met grote interesse en acht nu de tijd rijp om met een innovatieve oplossing te komen om de implementatie van mobiliteitsbudgetten en cafetariaplannen in iedere organisatie beheersbaar te houden. In deze workshop krijgt u een hands-on demo van mobiliteitsbeheer in XPOfleet.

14.00

Powerdale

Electric Driving Now And Beyond

 • Toekomstvisie van de evolutie van het wagenpark
  • Verwachtte volumes
 • Verwachte infrastructuur
  • Energieproductie, verbruik, verplaatsing,
  • Grid
  • Laadoplossingen privé, bedrijf, publiek,
 • Beheer van laadprocessen,
  • Smart charging
  • Energie op het juiste moment op de juiste plaats
  • Nieuwe business modellen en diensten
 • Voortrekkers rol voor de bedrijven en lease companies
  • Aanbod naar klanten
  • Behalen milieudoelstellingen van bedrijven
  • Imago
  • Oplossing voor woon-werk verkeer
 • Antwoorden Powerdale
  • Em²
  • Integratie in fleetmanagement tool XPOfleet

14.30

XPOfleet

Vehicle life cycle met XPOfleet

Deze sessie is een aanrader voor wagenparkprofessionals die XPOfleet al gebruiken!
Door middel van praktijkvoorbeelden volgen we de gehele levensloop van een bedrijfswagen en tonen we bovendien een aantal handige tips en tricks om XPOfleet nog efficiënter te gebruiken.

15.00

Koffiebreak

15.20

XPOmobile implementatie, rapportages en bestuurderscommunicatie

Een blik op XPOmobile en de implementatie ervan. Er wordt een kort overzicht gegeven van de werking van de XPOmobile, zowel in XPOfleet als in de app zelf. Ook kijken we naar de mogelijkheden tot rapportage over XPOmobile in XPOfleet.

15.50

Fiscaliteit van de mobiliteit in België

De korte samenvatting van de Belgische bedrijfswagenfiscaliteit is al sinds de eerste XPOfleet Management Day een vast terugkerend thema. In deze workshop praat Marc Spooren u in vogelvlucht bij over wat er de laatste 12 maanden veranderd is en wat er nog aan staat te komen.

16.20

XPOfleet masterclass 5.0 & Fiscal Tools

De Masterclass is een toegevoegde waarde voor de huidige XPOfleet gebruiker. In de Masterclass lichten we een aantal nieuwe features toe, maar halen we ook een aantal tips en tricks aan van bestaande functionaliteit. Enkele onderwerpen die hier aan bod komen zijn: contract herzieningen, facturen en ROB planning.

16.50

Drink & fleet management markt