SPREKERS

CEO | XPOfleet

Gert Vandersmissen

spreker Gert

Gert is zijn carrière begonnen binnen de sector van de openbare besturen als projectleider en functioneel analist. Van daaruit is hij doorgegroeid als business analist met als specialisme Business Process Reenginering en Business Process Management. Hij werkte als consultant voor grote bedrijven zoals Jansen Farmaceutica, FAVV en Honda Europe. Vanaf 2003 vervulde Gert de functie van Sales verantwoordelijke bij Gloriant. Als expert op het gebied van software implementatie en automatisering van administratieve en bedrijfsprocessen is hij sinds 2011 CEO bij Gloriant en één van de drijvende krachten achter XPOfleet.

CIO | XPOfleet

Arnoud Oortwijk

Arnoud Oortwijk studeerde Business Information Technologies aan de hogeschool Eindhoven. Na zijn afstuderen in 1994 deed hij praktijk ervaring op als software architect bij verschillende bedrijven. Op 18 september 1998 richtte hij Gloriant Belgium op.

De eerste jaren opereerde Gloriant als algemene IT leverancier van hi-end software oplossingen voor administratieve bedrijfsprocessen. Vanaf ca 2007 specialiseert Gloriant als leverancier van XPOfleet wagenpark- en mobiliteitsbeheer software. In zijn functie als Chief Information Officer bij XPOfleet is Arnoud technisch eind verantwoordelijk voor alle software oplossingen binnen de software suite en ligt hij aan de basis van een groot aantal van recente innovaties.

CEO | Powerdale NV

Olivier Piraux

Als CEO van Powerdale NV, is Olivier Piraux verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van innovatieve oplossingen op het gebied van elektro-mobiliteit en energiebeheer.

Hij startte zijn professionele loopbaan bij Electrabel als Exploitatie Verantwoordelijke Productie en promoveerde snel in meerdere innovatieve projecten, waarbij de focus lag op de hervormingen in het energielandschap, de liberalisering van de markt, de wijzigingen in de organisatie. In 2004 nam hij als partner, de verantwoordelijkheid over de ontwikkeling van Powerdale. In deze positie creëerde hij met zijn team, verschillende “best in class” oplossingen op het gebied van energie-beheer op maat van de klant en van Electro-mobiliteit.

Olivier Piraux behaalde een Master Ingenieurs graad in Electro-Mechanica aan de ECAM. Hij is tevens houder van bijkomende Masters aan de Management School (ULB) en Veiligheidsmanagement (FPMS)

“De grootschalige intrede van elektrische wagens en van lokale smart-grids, geeft de start aan een nieuwe energie en mobiliteitsrevolutie in Europa. Powerdale stelt een complete set oplossing voor om dit nieuwe tijdperk te ondersteunen, met inbegrip van nieuwe waardemodellen alsook de hardware en softwareoplossingen.”

Lead Project Advisor bij Gloriant

Pieter Dijkmans

Pieter Dijkmans is Lead Project Advisor bij Gloriant. Na het behalen van zijn Master Bedrijfseconomie ging hij 5 jaar geleden aan de slag bij Gloriant als Project Advisor. Hij was verantwoordelijk voor het implementeren van nieuwe klanten en het leveren van direct support. Ook verzorgde hij de integratie van XPOfleet met andere systemen (interfaces). Sinds vorig jaar is Pieter verantwoordelijke van het implementatie-team. In deze functie stuurt hij het team aan en is hij tevens nog steeds dicht betrokken bij de verschillende onderdelen van de implementaties van klanten.

Project advisor bij Gloriant

Britt De Winter

Ook al heeft Britt De Winter journalistieke studies achter de rug, haar passie voor auto’s nam de overhand. Zo begon ze in 2010 haar carrière in de leasewereld waardoor ze al snel als wagenparkbeheerder aan de slag kon bij een internationale fleet outsourcer. Het dagelijkse operationele beheer, quality control, nieuwe implementaties, interne en externe processen stroomlijnen: het maakte allemaal deel uit van haar takenpakket. Na zes jaar ervaring in deze sector, besloot Britt om de overstap te maken naar Gloriant waar zij als project advisor aan de slag kon.

“Volgens mij begrijp ik de wensen van de klant bijzonder goed aangezien ik op diezelfde stoel heb gezeten. Het is dan ook mijn doel om het leven van onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken en ze daarom te begeleiden, tijdens maar ook na het implementatieproces.”

Jaguar Land-Rover Fleet

Guido POT : General Manager Fleet & Business Benelux
Kris Verleye, Fleet & Business Manager Belux
Filip Verstreken, Fleet & Business Manager Belux
Aldo Cristianelli, Fleet & Business Manager Belux

Zaakvoerder bij Fleetkennis & Fleetpower

Jeroen van der Rijst

Jeroen van der Rijst woont in Houten en had jaren geleden een grote droom. Hij wilde de beloftes van leasemaatschappijen écht gaan waarmaken. Om zijn droom te verwezenlijken startte hij in 2010 samen met collega Peter Franken fleetkennnis. Inmiddels zag ook de Belgische dochter Fleetpower twee jaren geleden het levenslicht, met alvast mooie referenties op de Belgische en internationale markt. Jeroen nam een schat aan ervaring mee: hij was tussen 1989 en 2009 in verschillende commerciële functies (o.a. salesmanager) actief bij een aantal gerenommeerde leasemaatschappijen.

Zaakvoerder bij Fleetkennis & Fleetpower

Peter Franken

Peter Franken startte in 2010 samen met Jeroen van der Rijst fleetkennis. Samen zijn ze ook de drijvende kracht achter de Belgische dochter Fleetpower. Met een duidelijke visie voor morgen “als onafhankelijke tussenpersoon fungeren op de onoverzichtelijke leasemarkt”. Peter is het gezicht van fleetkennis naar de buitenwereld. Hij is als geen ander in staat om de theoretische materie rondom mobiliteit af te pellen en het verhaal zo te verklaren dat wagenparkbeheer een unieke beleving wordt waarin de klant zich herkent.

Fiscaal Specialist bij XPOfleet

Marc Spooren

Marc Spooren staat mee aan de wieg van Arval auto lease in 1992 in de drie landen België, Nederland en Luxemburg. Hij blijft daar 12 jaar actief. Vanaf 2003 richt Marc zich op de training van auto dealers in de Belgische fiscaliteit van de bedrijfswagen en voert hij geregeld audits uit voor verschillende merk importeurs. Sinds 2009 is Marc verbonden aan XPOfleet als fiscaal specialist en trainer bedrijfswagenfiscaliteit.

PANELLEDEN

Fleet officer Mediahuis

Sandra Eemans

Sandra werkt sedert 2001 bij de Vlaamse Uitgeversmaatschappij, nadien Corelio en vanaf 2013 Mediahuis (uitgever De Standaard, Het Nieuwsblad, Het Belang Van Limburg, Gazet Van Antwerpen, De Gentenaar)

Zij is er gestart als debiteurenbeheerder op de boekhouding van het bedrijf. 4 jaar geleden is ze in de functie van wagenparkbeheerder “gerold”, en ondertussen heeft zij een ruime kennis vergaard in het fleet- en mobiliteitsdossier.
Het beheer van de Mediahuis-vloot, ongeveer 900 bedrijfswagens, doet zij samen met een assistente. Het vlootbeleid, toekomstvisie op mobiliteit en car policy worden bij Mediahuis besproken in een Mobilty Team, waarin naast Sandra ook de Aankoopmanager, de CFO, HR Director en Compensation & Benefits Manager vertegenwoordigd zijn.  Mediahuis biedt haar bestuurders service en begeleiding, maar verwacht hiervoor ook verantwoordelijkheid en goed-huisvaderschap in het beheer van de bedrijfswagen terug.

Vanaf dit jaar trekken we als bedrijf de groene kaart voor onze bedrijfswagens (afbouw diesels en introductie hybrids en elektrische wagens) en stellen we in het Mobility Team een aanbod samen, waarin we  samen voor de medewerker op zoek kunnen gaan naar het meest comfortabele en ecologische verplaatsingsmethode of -mix rekening houdend met de work/life balance, functionele noden, persoonlijke situatie en wensen. Het aanbod aan betaalbare en voldoende comfortabele elektrische wagens laat voorlopig nog op zich wachten, maar toch hebben we een ambitieus plan uitgewerkt om vanaf 2022 bijna exclusief elektrische wagens aan te bieden.

Directeur services & organisatie | IDEWE

Jan Rubens

Als directeur organisatie & services maakt Jan Rubens deel uit van het directiecomité van groep IDEWE. In deze functie rapporteren zowel de directeur sales & marketing en de facility manager als de administratief directeurs van de 9 over het land verspreide vestigingen aan hem. Groep IDEWE bestaat uit enerzijds IDEWE, één van de grootste externe preventiediensten van het land en anderzijds IBEVE, een advies- en expertenbureau op het vlak van welzijn, arbeid en milieu. Samen stellen ze meer dan 800 hoogopgeleide medewerkers te werk.

Jan is master in de rechten maar is destijds zijn professionele carrière gestart in een operationele functie in de autoleasingsector. Als gevolg hiervan en tevens vanwege het feit dat hij een groot autoliefhebber is werd bij IDEWE ook het wagenpark toegevoegd aan zijn verantwoordelijkheden. Groep IDEWE is volop bezig om haar huidige vloot, bestaande uit meer dan 600 wagens, te vergroenen en is één van de 5 koplopers die nauw samenwerken met het “Platform Elektrische Bedrijfswagens”.

Consultant | Via Mobile

Jan Borré

Jan Borré is de drijvende kracht achter Via Mobile, één van de weinige neutrale Belgische mobiliteitsbureaus. Via Mobile adviseert en begeleidt bedrijven in het effectief verhogen van de bedrijfsmobiliteit van zijn medewerkers.
Dankzij een unieke strategie en bijhorende aanpak, slagen zij erin duurzame en werkbare mobiliteits-oplossingen binnen uw bedrijf te installeren.

Jan Borré heeft een jarenlange veld-ervaring in fleet en mobiliteit bij diverse (middel)grote bedrijven en samen met zijn team ontwikkelen en testen ze voortdurend nieuwe mobiliteits-concepten..
Jan en zijn team zijn ervaren change managers die de nieuwe groene mobiliteit binnen uw bedrijf de juiste versnelling kunnen geven.